top of page

ÖTLETEK, HOGY OTTHONA TÁGASABBNAK TŰNJÖN A VÁSÁRLÓK SZÁMÁRA




Tehát úgy döntött, hogy eladja otthonát, de annak alapterülete nem lenyűgöző. Bár ez ellen nem sokat tehet, de drága frissítések elvégzése nélkül nincs ok az aggodalomra!

Szerencsére számos módja van annak, hogy otthonát hangulatossá és stílusossá tegye, és nagyobbnak tűnjön, mint amilyen. Ráadásul nem költséges átalakítást, hanem egyszerű dekorációs trükköket foglal magában, amelyek révén a vásárlók szeme több teret érzékel, mint amennyi valójában van.

Ezt szem előtt tartva elkészítettük Önnek ezt a hat tippet, amelyek segítségével otthona nagyobbnak tűnik a vásárlók számára.


Alacsony és magasított bútordarabok, valamint hangsúlyos dekoráció.


Válasszon alacsony és hosszú lábú bútorokat is. Ezek az elemek azt a benyomást keltik, hogy sokkal több hely van felettük, körülöttük és alattuk, és a szoba hirtelen sokkal nagyobbnak tűnik, mint amilyen. A terjedelmes darabok helyett válasszon letisztult vonalú bútorokat. A nehéz tárgyak sok hasznos helyet elfoglalnak, és kisebbnek tűnnek a helyiségben. Ehelyett használjon néhány minőségi darabot, és ne zsúfolja túl a helyiséget. Például egy alacsony kanapé és dohányzóasztal magas könyvespolccal kombinálva megteremti a kívánt nyitottság érzését.



A bútordarabok és az elrendezésük kulcsfontosságúak ahhoz, hogy otthona tágasabbnak tűnjön, mint amilyen. Keresse meg minden helyiség fókuszpontját, és helyezze el úgy a bútorokat, hogy azok kiegészítsék és vonzzák a vásárlók tekintetét.


Ügyeljen arra, hogy minden helyiségen keresztül szabad utat hagyjon. Ellenkező esetben szűknek és zsúfoltnak fogja érezni magát. Hagyjon helyet a falak és a bútorok között. Bár úgy tűnhet, hogy az összes bútordarabot a falhoz tolva plusz teret nyer, az igazság egészen más. Zsúfolt és fülledt érzés lesz. Ehelyett, ha kicsit távolabb helyezi őket, nyitott és szellős megjelenést kölcsönöz otthonának.


HANGSÚLYOZZA A PADLÓT

Minél nyitottabb az alapterülete, annál jobb. Annak érdekében, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön, a legjobb kezdés a padló zsúfoltságának megszüntetése. Ha minőségi parkettája van, mutassa meg! Ne rejtse el a faltól falig érő szőnyeg vagy egy nagy szőnyeg alá. Éppen ellenkezőleg; a világos színű, csupasz keményfa padló vagy laminált padló vizuálisan teret ad. Ha szőnyeget szeretne használni, válasszon kicsi szőnyeget a nagy darab helyett. Ezenkívül több egyszerű, minimális szőnyeget is használhat a helyiség kisebb helyekre való szétválasztására. Így a szoba nagyobbnak tűnik, mint amilyen, és vonzóbb lesz.


VILÁGOSÍTSA FEL A FALAKAT

Az egyik legjobb tipp, hogy otthona nagyobbnak tűnjön a vásárlók számára, a falak felfrissítése. Fesse le a falakat fehérre a tér maximalizálása érdekében. Ha úgy gondolja, hogy a fehér túl unalmas, választhat törtfehér, bézs vagy szürke árnyalatokat. A világoskékek és zöldek szellőssé és tágassá teszik otthonát, ezeket keverheti a fehér árnyalataival. Ami ezeket a színeket olyan népszerűvé teszi, az a tény, hogy tükröző tulajdonságokkal rendelkeznek. Ugyanakkor leegyszerűsítik a teret és hangsúlyozzák a szoba elrendezését. Hasonlóképpen, a világos színek kontrasztban állnak a fából készült bútorokkal és a hangsúlyos dekorációkkal, és otthonos és vonzó megjelenést kölcsönöznek otthonának.



Több fényt!

A jól megvilágított és világos szoba tágasabbnak és hívogatóbbnak tűnik. Ezért az extra fény növeli a kívánt nyitottság érzését. Számos módja van annak, hogy otthona szobáit szellőssé tegye:

  • Szabaduljon meg a nehéz drapériáktól és függönyöktől – az ablakok több természetes fényt engednek be, és megmutatják a kilátást.

  • Használjon könnyű, szellős függönyöket vagy redőnyöket – ha viszont függönyre van szüksége, vagy magányra van szüksége, válasszon inkább áttetsző drapériát. Ne használjon nehéz anyagokat, amelyek korlátozzák a természetes fényt.

  • Adjon hozzá világítótesteket – ahelyett, hogy egy nagy csillár lenne a szoba közepén, fontolja meg több kisebb lámpa elhelyezését. Így a fény szétterjed és eléri a szóban forgó helyiség minden sarkát.

  • Helyezze el a tükröket stratégiailag – a tükrök kiválóan tükrözik a természetes és a mesterséges fényt. Helyezze el a tükröket úgy, hogy az ablakokat tükrözze, ha lehetséges. Még ha nem is, egy tükör hozzáadása a helyiséghez mélységérzetet biztosít, és vizuálisan bővíti a teret.








A legfontosabb tanács:

Dobjon el minden felesleges tárgyat, amelyre nincs szüksége, gyakran túl sok dolgunk van, amit az évek során felhalmozunk, és mindegyik csak a helyet foglalja.


Amikor eladásra kerül a sor, az első benyomás elengedhetetlen. Kövesse ezeket a tippeket, hogy otthona nagyobbnak tűnjön a vásárlók számára, és sikeres legyen az ingatlan értékesítése.


Ingatlan vásárlás előtt szakmai csapatunk, örömmel segít az ingatlan műszaki felmérésében, vagy eladásra kínált ingatlan esetén annak eladásra való felkészítésében.


Bihar Kriszta

Interior designer



bottom of page